Slachtoffer van dodelijk ongeval in Oostende lag al op de grond

De 49-jarige vrouw uit Middelkerke die zondagavond om het leven kwam bij een verkeersongeval in Oostende, lag al op de grond toen ze overreden werd. Dat is gebleken uit de autopsie, meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Volgens de verkeersdeskundige was de vrouw een onvoorzienbare hindernis voor de automobilist. Het ongeval gebeurde rond 22.30 uur ter hoogte van een tramhalte in Raversijde, tussen Oostende en Middelkerke. A.H. lag al op de grond toen ze door het voertuig van V.D. (41) werd overreden. Ze stierf ter plaatse aan haar verwondingen. De bestuurder merkte maandagochtend de schade aan zijn voertuig en keerde terug naar de plaats van het ongeval. Toen hij zag dat de politie er stond, is hij zich gaan aangeven.

Na verhoor werd de man vrijgelaten. Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken. De Oostendenaar zal zich wellicht later nog voor de politierechtbank moeten verantwoorden voor vluchtmisdrijf.
Het is nog steeds niet duidelijk hoe de vrouw precies op de rijbaan terecht is gekomen. Vooral de verklaringen van haar vriend zullen daarvoor van belang zijn. Het koppel had de tram verlaten aan de halte Domein Raversijde en wilde volgens de man te voet het laatste stuk richting Middelkerke afleggen.bron: Belga