Meer dan 32.000 bestuurders geflitst tijdens vijfde flitsmarathon

Meer dan 32.000 bestuurders geflitst tijdens vijfde flitsmarathon

De politie heeft tijdens de vijfde flitsmarathon zeker 32.573 snelheidsovertredingen vastgesteld. Dat blijkt donderdag uit de voorlopige cijfers van de federale politie. Van 158 bestuurders werd zelfs meteen het rijbewijs ingetrokken. De vijfde flitsmarathon vond van woensdagochtend 6.00 uur tot donderdagochtend 6.00 uur plaats. Tijdens die actie werden op 907 plaatsen mobiele radars ingezet, maar daarnaast werd nog eens een beroep gedaan op de vaste flitspalen en de trajectcontroles. In totaal hebben 707 agenten, zowel van de federale wegpolitie als van de lokale politiezones, de snelheid van de autobestuurders gecontroleerd.

Met de mobiele radars werden op 24 uur tijd in totaal 467.783 voertuigen gecontroleerd, waarbij 28.256 snelheidsovertredingen (6 procent) werden vastgesteld, zo laat de federale politie donderdagavond weten.
Met de vaste flitspalen werden nog eens 4.317 bestuurders betrapt, al is dat nog maar een voorlopig cijfer: de resultaten van die controles zijn nog niet volledig. Ook de resultaten van de trajectcontroles moeten nog verwerkt worden.
De politie hoopt met de flitsmarathon de veiligheid op de Belgische wegen te verbeteren en het aantal slachtoffers van ongevallen te verminderen.bron: Belga