Assisen Oost-Vlaanderen – Negen jaar voor Dimo Dimov

Het assisenhof van Oost-Vlaanderen heeft Dimo Dimov, die in de nacht van 4 op 5 oktober 2014 zijn schoonbroer Borislav Bozhanov een fatale slag op het hoofd gaf, veroordeeld tot 9 jaar cel voor opzettelijke slagen en verwondingen, met ongewild de dood tot gevolg. De feiten hadden plaats in de nacht van 4 op 5 oktober van 2014 in de Schommelstraat in Gent. Teodora Dobreva, gehuwd met Borislav Bozhanov alias Borka, was zwanger. Omdat ze buikpijn had ging ze haar man en broer Dimo Dimov halen uit het café verderop. Toen het tot een slaande ruzie kwam tussen Bozhanov en zijn vrouw, kwam Dimov tussen beide. Nadat ook hij enkele klappen had gekregen, ging hij naar zijn auto, haalde er een kruisdopsleutel uit en gaf zijn schoonbroer daarmee een fatale slag op het hoofd.
De jury oordeelde dat Dimo Dimov niet de intentie had zijn schoonbroer te doden, maar hem enkel slagen toediende, met ongewild de dood tot gevolg.
Dimov riskeerde maximaal 15 jaar cel. Het openbaar ministerie gaf aan wel verzachtende omstandigheden te zien en vorderde tien jaar cel. Dat zag ook de jury, die hem veroordeelde tot 9 jaar. De jury zag wel de ernst van de feiten, maar hield ook rekening met zijn blanco strafblad, zijn houding van spijt nadien, de beperkte kans op herval en zijn correct gedrag na zijn vrijlating waarbij hij quasi onmiddellijk weer aan het werk ging en bijdroeg in het huishouden van zijn zus met haar twee kinderen.

bron: Belga