Bokskampioene eist mannelijk schoon naast de ring

De Zweedse bokskampioene Mikaela Lauren (foto) weigert om in een titelmatch te strijden zolang schaars geklede vrouwen de rondes blijven aankondigen. In het kader van gendergelijkheid eist de bokser dat knappe mannen met de bordjes rondlopen.

Mikaela Lauren neemt het zaterdag op tegen Ivana Habzin voor de WBC-titel in de super welterweight gewichtsklasse, maar even zag het ernaar uit dat de match niet zou doorgaan. Lauren dreigde ermee dat ze haar handschoenen niet zou aanbinden als haar wedstrijd werd aangekondigd door de traditionele ringmeisjes. Dat zijn dames met weinig om het lijf die paraderen met grote borden, waarop het nummer van de ronde staat.

“Ik weiger dat een ringmeisje als seksueel object geparadeerd wordt terwijl twee vrouwen vechten. Dat is toch te gek voor woorden. De show draait om de vrouwen in de ring. Het lijkt me dus niet meer dan eerlijk dat we af en toe naar knappe mannen kunnen kijken”, verklaart Lauren aan de Zweedse tabloid Aftonbladet.

“Als mannen ringmeisjes krijgen, dan mag ik ringjongens gebruiken. Dat lijkt me logisch, anders is er sprake van discriminatie. De vorige vijf wedstrijden gebruikte ik trouwens probleemloos ringjongens voor de aankondigingen. Als de organisator het niet kan oplossen, doe ik het zelf wel. Zo moeilijk is het niet om een knappe man te vinden die een bord kan vasthouden”, aldus de kampioene.

Volgens The Local begrijpt de organisator de mening van Lauren en doet die er nu alles aan om mannelijk schoon te vinden voor de aankondigingen. De bokskampioene is tevreden met die beslissing en belooft dat ze zaterdag een spektakelstukje zal afleveren.

Foto AFP / L. Jansson