Binnenkort betaalt je werkgever je poetspersoneel

Cleaning floor using rag

Voortaan kunnen werkgevers een beloning geven aan hun werknemers in de vorm van diensten aan huis. SD Worx zet als eerste socialedienstverlener zijn schouders onder het nieuwe systeem. 

Het nieuwe bonussysteem ResQ werd enkele maanden uitgetest door een vijftigtal organisaties en kan nu ook door andere werkgevers gebruikt worden. Eerst moet het bedrijf zelf het budget bepalen. De werknemers kunnen op hun beurt via een website kiezen welke diensten ze willen gebruiken.Nicolas Mulders, Sales & Marketing Director bij ResQ, is ervan overtuigd dat het nieuwe beloningssysteem een win-winsituatie voor de twee partijen. “Werkgevers worden via ResQ aan een uitzonderlijk gunstig fiscaal tarief belast. Werknemers houden op hun beurt netto meer over en ze kunnen de dagelijkse beslommeringen en huishoudelijke taken zoals poetsen, tuinonderhoud en herstellingswerken uitbesteden”, klinkt het. “Ter illustratie: een ResQ-bonus van 100 euro bruto, wordt voor de werknemer tussen de 6 en 12% belast, waardoor die een netto koopkracht overhoudt tussen de 84 en 88 euro.”

Volgens Mulders is het systeem vergelijkbaar met dienstencheques. “Maar de ResQ wordt door de werkgever betaald, de werknemer heeft toegang tot meer diensten en de bedragen kunnen ook groter zijn.”

SD Worx is het eerste sociaal secretariaat dat zich achter het concept schaart. “Het is een vernieuwende aanvulling op het bestaande gamma van beloningsmanagement”, besluit Annelies Rottiers van SD Worx.

Foto Flickr / T. Franklin