Ethias is “gechoqueerd” door bewering Belgische zwembond

Ethias is "gechoqueerd" door bewering Belgische zwembond

Ethias is “zeer verbaasd, zelfs gechoqueerd” door een uitlating van de Koninklijke Belgische Zwembond (KBZB) in de discussie over het verbod op gemengde waterpoloploegen voor de leeftijdscategoriën U13, U15 en U17 vanaf het seizoen 2016-2017. De KBZB beweert dat het nationale verbod er uiteindelijk gekomen is omdat Ethias als verzekeraar van de Franstalige federatie “geen enkele dekking inzake klachten aangaande eventuele problemen van seksuele aard” biedt, dit in tegenstelling tot de verzekeringsmaatschappij van de Vlaamse federatie.

“Die uitspraak staat compleet haaks op de realiteit”, aldus de verzekeringsmaatschappij woensdag. “Ethias heeft op geen enkel moment (niet nu en niet in het verleden) een bepaalde leeftijdsgroep of seksuele conflicten in het kader van de ongevallenverzekering uitgesloten.”“Ik vind het goed dat er snel duidelijkheid komt over de zogenaamde verzekeringskwestie die de KBZB aanhaalt”, reageert N-VA-parlementslid Björn Anseeuw. “Ik heb altijd gezegd dat dat klinkklare nonsens zijn. Nu zegt ook Ethias zelf in niet mis ter verstane bewoordingen dat ze nooit ook maar één waterpolospeelster of -speler hebben willen uitsluiten of willen uitsluiten.”

“Dat de KBZB omwille van onduidelijke motieven liegt is één iets”, vervolgt Anseeuw. “Dat ze dat doet op kap van jongens en meisjes die op een sportieve manier waterpolo willen beoefenen, is onvergeeflijk en ronduit cynisch. Deze KBZB is in deze elke geloofwaardigheid kwijt. Het belangrijkste voor mij blijft nog altijd dat deze absurde beslissing eindelijk wordt ingetrokken zodat de meisjes ook volgend jaar en alle jaren erna kunnen spelen.”

bron: Belga