Student uit Californië uit vliegtuig gezet omdat hij Arabisch sprak

Student uit Californië uit vliegtuig gezet omdat hij Arabisch sprak

Een student van de universiteit van Berkeley, Khairuldeen Makhzoomi, een Iraakse vluchteling, is begin april uit een vliegtuig van Southwest Airlines gezet omdat hij Arabisch sprak. Hij eist nu verontschuldigingen, aldus New York Times. Southwest legt in een mededeling uit dat hij uit het vliegtuig werd gezet vanwege “gedeeltelijk bedreigende uitspraken aan boord”, en verklaarde dat de maatschappij geen enkele vorm van discriminatie tolereert. Het personeel handelde volgens de krant nadat het gealarmeerd werd door een andere passagier.
Makhzoomi verklaarde dat hij via de telefoon aan een oom in Bagdad wilde vertellen dat hij op weg was naar een conferentie waar VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon een toespraak zou geven, omdat hij daarover zeer enthousiast was, aldus BBC.
“Kijk waar de islamofobie in dit land toe leidt”, aldus de 26-jarige student. “Mijn familie en ik hebben veel moeilijkheden overwonnen en dit is opnieuw zo’n ervaring”, zei hij. “De menselijke waardigheid, en niet geld, is het meest waardevolle ter wereld. Als de luchtvaartmaatschappij zich verontschuldigt, leert ze misschien om mensen op een gelijkwaardige manier te behandelen.”

bron: Belga