Busverkeer in Wallonië verstoord door vakbondsacties

Busverkeer in Wallonië verstoord door vakbondsacties

Vakbondsacties verstoorden vanmorgen het busverkeer in de regio’s Luik, Charleroi en Namen. De socialistische vakbond organiseert vandaag vier acties in Brussel en Wallonië tegen de nieuwe begrotingsmaatregelen van de federale regering. De Waalse openbaarvervoersmaatschappij TEC zal vandaag en morgen gedeeltelijk verstoord zijn door syndicale acties van de socialistische vakbond (vandaag) en de christelijke vakbond (morgen).

In de regio Luik is vanmorgen geen enkele bus vertrokken van de stelplaats in Jemeppe, de tweede belangrijkste van de provincie. Dat heeft de woordvoerster van TEC Luik-Verviers Carine Zanetta gemeld. Slechts een bus op de twee is uitgereden uit de belangrijkste stelplaats van Robertmont. Dat was ook het geval in Hesbaye. De bussen rijden wel normaal in de zones Eupen en Verviers, geeft de woordvoerster nog aan.Ook in Charleroi rijden de bussen niet volgens het boekje. Volgens de woordvoerder van TEC Charleroi zijn slechts 23 procent van de diensten verzekerd op alle lijnen en vanuit de belangrijke vertrekplaatsen van Genson, Jumet en Anderlues.

Het busverkeer op het netwerk van TEC in Namen was vanmorgen eveneens verstoord als gevolg van acties van de socialistische vakbond. Dat zegt Michelle Gotal, woordvoerster van TEC Namen-Luxemburg. De lijnen die het meest getroffen werden zijn die van de stedelijke zone van Namen, maar de impact blijft “relatief beperkt” volgens de woordvoerster. Voor het merendeel van de lijnen gaat het slechts over één afgelaste bus op de hele dag.

bron: Belga