Uitgemergelde puppy ondergaat ongelofelijke transformatie

In een hartverscheurende video op YouTube is te zien hoe enkele barmhartige samaritanen alles op alles zetten om een verwaarloosde hond te redden. De viervoeter vecht voor haar leven en zeven weken later is ze wonderbaarlijk aan de herstellende kant.

Eduardo Rodriguez vond de hond op straat in het Spaanse Granada. Het arme teefje was zo mager – ze woog slechts 7,5 kilo – dat Rodriguez haar vernoemde naar het spaghettimerk Barilla. “Het was meteen duidelijk dat ze al lang geen voedsel of drinken meer had gekregen. Het enige wat ze nog kon bewegen, was haar hoofd en staart”, vertelt de Spanjaard aan de Daily Mail. “Sinds ik een klein jongetje was, probeer ik honden te redden. Ik kan dus wel tegen een stootje, maar zo’n schrijnende situatie als bij Barilla heb ik nog nooit gezien.”Harnas

Bij de dierenarts werd de viervoeter enkele uren lang aan het infuus gelegd en kreeg ze opnieuw te eten. Na enkele dagen kreeg ze ook een speciaal harnas, want ze was er zo slecht aan toe dat ze niet meer kon lopen.

Zeven weken later duidt de weegschaal al 21 kilo aan en is Barilla goed op weg om volledig te herstellen. Ze is ook officieel geadopteerd door haar reddende engel, die thuis al vijf honden had rondlopen. “Haar doorzettingsvermogen om te blijven leven is fantastisch”, besluit Rodriguez. “Ik voelde meteen een band tussen ons en nu zijn we onafscheidelijk.”

Snoodaard

Hoe het komt dat Barilla zo uitgemergeld op straat terecht kwam, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk is ze lange tijd opgesloten geweest zonder voedsel of water, omdat een straathond normaal gezien toch afval zou eten. De politie onderzoekt de zaak, maar het zal nog wel een tijdje duren om te achterhalen wie de dader is. “Barilla had geen microchip, waardoor het opsporen van haar baasje moeilijk is. Maar reken maar dat we alles op alles zetten om de snoodaard toch te vinden.”