Belg breekt wereldrecord strijken

In Oostende is zaterdag een nieuw wereldrecord strijken gevestigd. Jimmy De Frenne streek maar liefst 82 uur ononderbroken voor het goede doel.

Woensdagochtend begon Jimmy aan zijn recordpoging. Er moest minimum 78 uur worden gestreken om het vorige record te verbreken. Stiekem had Jimmy 100 uren voor ogen, maar de 45-jarige bouwvakker besloot om er zaterdagavond na 82 uur mee te stoppen om bij zijn zieke vrouw te zijn.Jimmy’s vrouw, Kelly Van Oost, is voorzitster van Caring Family, een vzw die zich inzet voor kansarme gezinnen.  Per mand dat hij streek ging er tien euro naar het goede doel. In totaal werden er 22 manden gestreken, wat goed was voor 220 euro. Verder was er een tombola en doneerden er veel mensen een geldsom. Het totale bedrag is nog niet bekend.

Jimmy komt met zijn record alvast in het Guinness Book of Records en zijn record had alvast heel wat bekijks. Zo kwamen onder meer Jordan Lukaku en Fernando Canesin van KV Oostende Jimmy aanmoedigen. In 2021 plant hij een nieuwe recordpoging.

Foto Pixabay