Kompany geselecteerd voor duel met Newcastle

Kompany geselecteerd voor duel met Newcastle

Manuel Pellegrini heeft Vincent Kompany opgenomen in zijn selectie voor het competitieduel van dinsdag bij Newcastle United. Dat bevestigde de coach van Manchester City vanmiddag. De aanvoerder van de ‘Citizens’ mag zich zo opmaken voor zijn rentree nadat hij een maand buiten strijd was met een kuitblessure. “Vincent zal een belangrijke hulp zijn voor de verdediging”, aldus Pellegrini. “Het is een erg belangrijk seizoen, we moeten blijven vechten. Newcastle is een zeer gevaarlijk team, ze beschikken over goede spelers. Het is nooit makkelijk spelen in St James’ Park. Ze hebben alle punten nodig om niet te degraderen.”

Voor het bezoek aan Chelsea van afgelopen zaterdag (0-3 zege voor City) liet de Chileen de Rode Duivel aan de kant, omdat de verdediger nog niet 100 procent hersteld was.Kompany viel medio maart in de terugwedstrijd van de achtste finales in de Champions League tegen Dynamo Kiev al na zeven minuten uit met een kuitblessure, zijn veertiende al sinds zijn komst naar Engeland in 2008. Hij was toen nog maar een maand weer aan het spelen nadat een kuitblessure hem anderhalve maand aan de kant had gehouden.

Na 33 speeldagen staat Manchester City met 60 punten op de derde plaats in de Premier League. Newcastle is voorlaatste met 28 punten.

bron: Belga