Consortium 12-12 lanceert geen oproep tot donatie

Consortium 12-12 lanceert geen oproep tot donatie

Het Belgische consortium voor noodsituaties, of het Consortium 12-12, lanceert geen oproep tot donatie na de aardbeving van zaterdag in Ecuador. Dat zegt Erik Todts, de directeur van het consortium. Gezien de beperkte draagwijdte van de ramp hebben de nationale autoriteiten volgens hem voldoende capaciteit om de situatie het hoofd te bieden. Het Consortium 12-12 preciseert wel dat verschillende leden momenteel ter plaatse zijn en de noden van de getroffen bevolking bepalen. De zware aardbeving maakte al minstens 272 dodelijke slachtoffers in Ecuador. “Het aantal doden zal zeker nog behoorlijk stijgen”, voorspelde de Ecuadoraanse president Rafael Correa. Volgens het staatshoofd loopt het aantal gewonden op tot 2.068.

Volgens de informatie van het Consortium 12-12 zijn tienduizenden mensen door de aardbeving getroffen. “Er is uiteraard een significant aantal dodelijke slachtoffers, maar de draagwijdte van de aardbeving lijkt beperkt en de nationale capaciteit lijkt voldoende om de toestand aan te kunnen”, geeft de directeur van het Belgische consortium Erik Todts aan.Het consortium, dat Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam Solidariteit, Plan België en Unicef België omvat, lanceert dus geen oproep tot donatie in het kader van de aardbeving.

Unicef lanceerde een oproep voor een bedrag van één miljoen dollar om de noodhulp voor de Ecuadoraanse kinderen te financieren, kondigde Unicef België aan. De giften kunnen gestort worden via de website van de organisatie of op het rekeningnummer van Unicef België: BE31 0000 0000 5555, met de mededeling “Ecuador”.

bron: Belga