Club Brugge en Anderlecht staan voor lastige verplaatsing

door
Belga
Leestijd 1 min.

Leider Club Brugge (bij KRC Genk) en achtervolger RSC Anderlecht (in Gent) wacht een moeilijke uitmatch op de vierde speeldag in play-off I. KV Oostende opent morgen met een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem. Club Brugge kon gisterenavond in het Constant Vanden Stockstadion van Anderlecht een belangrijke stap richting eerste titel sinds 2005 zetten. Blauwzwart ging echter met 1-0 onderuit en zag de concurrent uit Brussel daardoor tot op 1 punt naderen.

Bij een nieuwe nederlaag woensdagavond op het veld van Genk, voorlopig vierde, kan de ploeg van Michel Preud'homme de leidersplaats zelfs kwijtspelen. Anderlecht moet dan donderdagavond wel de drie punten veroveren in de Ghelamco Arena van landskampioen AA Gent. De Buffalo's knoopten na een 1 op 6 vrijdagavond opnieuw aan met de zege, thuis tegen Oostende (2-0). Als de jongens van Hein Vanhaezebrouck de scalp van Anderlecht pakken, komen ze naast de recordkampioen op de tweede plaats.

KV Oostende sprokkelde in de voorbije drie wedstrijden geen enkel punt en wordt bij een nieuwe nederlaag tegen Essevee zesde en laatste in de titelpoule. Voor beide ploegen lijkt hoe dan ook alleen nog een bijrol weggelegd.

bron: Belga