Bevraging Groen is “kruistocht tegen luchthaven”

Bevraging Groen is "kruistocht tegen luchthaven"

Marcel Buelens, de topman van de luchthavens van Oostende en Antwerpen, vindt dat Ingrid Pira van Groen mede door haar alternatievenplan een “kruistocht” bezig is tegen de luchthaven van Deurne. De lokale afdeling van Groen in Mortsel lanceert een campagne om omwonenden van de Deurnese luchthaven te vragen naar hun ideeën voor een alternatieve invulling voor het grote terrein. Ingrid Pira, fractieleidster van Groen in Mortsel, verwijst daarbij naar de meer dan 500 klachten die vorig jaar over de luchthaven binnenliepen, al kwamen die volgens de luchthaven vooral van enkele personen uit de buurt.
Vanuit Caïro zegt Marcel Buelens, CEO van het dochterbedrijf van de Franse groep Egis dat in België de luchthavens in Antwerpen en Oostende beheert, dat Pira een “kruistocht” uitvoert, vaak met foutieve informatie.
Op Facebook liet hij zich ook al scherp uit, schreef ook De Tijd: “Nadat iedereen op en rond Antwerp Airport zich uit de naad heeft gewerkt om de getroffen luchtvaartmaatschappijen en passagiers te helpen na de gebeurtenissen op Zaventem, gaat Groen even de sluiting van de luchthaven bepleiten”, klonk het.
Buelens heeft naar eigen zeggen ook het Franse moederbedrijf op de hoogte gebracht van de groene plannen. “We gaan ons voorbereiden”, stelt hij maandagavond.

bron: Belga