Belgen in het buitenland - Tottenham wint makkelijk bij Stoke en verkleint achterstand op leider Leicester

Tottenham is maandag op de 34e speeldag in de Engelse Premier League met duidelijke 0-4 cijfers gaan winnen op het veld van Stoke City. Twee doelpunten van Harry Kane en twee van Dele Alli bezorgden de Spurs de drie punten, waardoor de Londense club aan zijn achterstand op leider Leicester City knabbelt. Het verschil tussen de nummers één en twee in de stand bedraagt met nog slechts vier speeldagen te gaan vijf punten. Tottenham kon na het puntenverlies van Leicester van zondag tegen West Ham (2-2) tot op vijf punten van de Foxes naderen en startte uitstekend. In de negende minuut vond Mousa Dembélé Harry Kane, de Engelse international krulde de 0-1 heerlijk tegen de netten.

Vlak voor rust knalde Eriksen op de lat, in minuut 67 stond de 0-2 dan toch op het bord. Het was Dele Alli die beheerst afwerkte. Diezelfde Alli liet luttele minuten later de 0-3 nog onbegrijpelijk liggen, de derde treffer van de Spurs kwam er even later wel via Kane. Alli knalde in de slotfase de 0-4 nog tegen de touwen. Tottenham begon met Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé in de basis, Nacer Chadli startte op de bank. Vertonghen en Alderweireld maakten de 90 minuten vol, Dembélé werd in de 87e minuut vervangen en Chadli mocht na 85 minuten invallen voor Alli.

In de stand heeft Tottenham 68 punten, vijf minder dan Leicester en acht meer dan de nummers drie Manchester City en Arsenal (die allebei wel nog een wedstrijd tegoed hebben).