Clooney's geven sponsorfeestje voor Hillary Clinton

door
Belga
Leestijd 1 min.

Filmster George Clooney en zijn vrouw, mensenrechtenadvocate Amal Clooney, hebben gisterenavond met een sponsorparty in hun villa in Los Angeles de verkiezingskas van de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton gespekt, zo hebben meerdere Amerikaanse media vandaag gemeld. Om het gala met de vroegere minister van Buitenlandse Zaken te kunnen bijwonen, dienden de gegadigden 33.400 dollar (ongeveer 30.000 euro) uit de geldbeugel te toveren. Mede-organisatoren van het feestje waren filmmagnaat Jeffrey Katzenberg en regisseur Steven Spielberg.

Volgens nieuwszender CNN lieten vele filmsterren zich niet pramen. De vroegere First Lady zag aan haar dis bijvoorbeeld Jane Fonda, Ellen DeGeneres en James Cameron. Daarvoor hadden de Clooney's in San Francisco ook al een sponsorfeestje voor Clinton georganiseerd.

Dit weekeinde zou de oorlogskas van de vroegere minister zo vijftien miljoen dollar rijker worden. Haar rivaal, senator Bernie Sanders, noemde de prijs van het entreekaartje "obsceen", wat Clooney in een vraaggesprek met NBC News toegaf. "Het is belachelijk dat we geld van deze orde in de politiek hebben".

Bron: Belga