Romantische boeken moeten Thais naar Japan lokken

De laatste jaren ziet Japan het aantal toeristen fors toenemen. Vooral de buren uit China en Zuid-Korea zijn nieuwsgierig naar het land van de rijzende zon, maar de kleinste prefectuur richt zijn pijlen nu op Aziatisch land dat net iets verder van het eiland verwijderd is. 

De prefectuur Kagawa heeft de handen in elkaar geslagen met vier Thaise auteurs ,die liefdesverhalen geschreven hebben op basis van hun reizen in de regio. Hun boekenreeks draagt de naam ‘Kagawa, laat de liefde leiden’ en werd volgens Japan Times  vorige week gelanceerd op de nationale boekenbeurs in Bangkok.De vier boeken, met titels als ‘Destiny in Kotohira’ en ‘Winter Love in Takamatsu’, spelen zich allemaal af in de kleinste prefectuur van Japan en ontvingen al positieve reviews van de lezers. De schrijvers zijn ook opgetogen over de regio. “Ik ben onder de indruk van het schitterende landschap en de eenvoudige, maar moderne manier van leven op het platteland”, getuigt één van de schrijvers aan Japan Times.

De focus op Thais door Kagawa is een logische keuze. Sinds Thaise staatsburgers sinds 2013 geen visa meer moeten aanvragen om Japan te bezoeken, schoot het aantal toeristen de hoogte in. In 2015 hebben 800.000 Thaise toeristen Japan bezocht. Enkel Zuid-Koreanen, Chinezen, Hongkongers en Taiwanezen zakten talrijker af naar de eilandstaat.

Foto: AFP / E.K. Brown