Kerk van het Vliegende Spaghettimonster zegent eerste huwelijk in

In Nieuw-Zeeland heeft de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster zijn eerste huwelijk voltrokken tussen Toby Ricketts en Marianna Fenn tijdens een ceremonie waar iedereen als piraat gekleed was.

De religieuze parodie, ook wel pastafarianisme genoemd, is in Nieuw-Zeeland en Nederland erkend als kerkgenootschap. “Van over de hele wereld contacteren mensen mij met de vraag hen in de echt te willen verbinden in onze kerk. Dat heeft te maken met ons niet-disciminerend gedachtegoed”, zegt ‘ministeroni’ Karen Martyn, die de trouwpartij van de twee pastafari (of spagnosten) Toby Ricketts en Marianna Fenn in goede banen mocht leiden.

De Kerk van het Vliegende Spaghettimonster werd in 2005 opgericht in de Verenigde Staten als reactie tegen de opmars van creationisme. Pastafari geloven dat de wereld ooit geschapen werd door een vliegend monster dat bestaat uit pasta en gehaktballen, en dat de mensen afstammen van piraten. De bizarre geloofsbelijdenis werd tot voor kort genegeerd door officiële instanties, maar online kent de kerkgemeenschap grote aanhang.

Touched_by_His_Noodly_Appendage

Foto Wikipedia