Trump neemt grotere voorsprong in Republikeinse race

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vastgoedmagnaat Donald Trump heeft zijn voorsprong op de oerconservatieve senator Ted Cruz voor het behalen van de Republikeinse nominatie nog vergroot, zo blijkt uit een peiling die de conservatieve zender Fox News vandaag heeft vrijgegeven. Onder de Republikeinse deelnemers aan de voorverkiezingen is Trump nu (nationaal) goed voor 45 procent van de stemmen, tegen 27 voor Cruz. Gouverneur John Kasich van Ohio is derde met 25 procent. Voor de miljardair is het zijn hoogste score ooit, de vorige was vorige maand. Drie weken geleden was Trump goed voor 41 procent, Cruz 38 procent en Kasich 17 procent.

In het Democratische kamp verkleint de voorsprong die de vroegere First Lady Hillary Clinton heeft op senator Bernie Sanders dramatisch: 48 tegen 46 procent, waar dit vorige maand 55 tegen 42 procent was.

John Kasich, die ook derde is wat betreft het aantal afgevaardigden voor de Republikeinse Conventie, heeft volgens de peiling de beste kansen onder de kandidaten van de Grand Ole Party (GOP) om het bij de eigenlijke presidentsverkiezingen te halen van Clinton én Sanders. Maar wanneer kiezers wordt gevraagd welke kandidaat de beste kansen heeft om Clinton te verslaan, wijst 42 procent naar Trump, 24 procent naar Cruz en 20 procent naar Kasich.

De poll bij 1.021 nationaal willekeurig gekozen geregistreerde kiezers heeft een foutenmarge van plus minus drie procentpunt voor alle geregistreerde kiezers, en 4,5 procent voor zowel het staal van Democratische als Republikeinse deelnemers aan de voorverkiezingen.

bron: Belga