Jan Bakelants deelt kopmanschap bij AG2R in Amstel Gold Race

Jan Bakelants deelt kopmanschap bij AG2R in Amstel Gold Race

De Franse wielerformatie AG2R trekt met twee kopmannen naar de Amstel Gold Race: Jan Bakelants en de Fransman Alexis Vuillermoz. Bakelants moest vorige week afstappen in de Ronde van het Baskenland met een blessure, maar die is intussen geheeld. Bakelants, zijn beste resultaat ooit in de Amstel Gold Race was 24e, is één van de twee kopmannen bij AG2R. De Antwerpenaar is aan een sterk seizoen bezig. Hij won de vierde rit in de Franse rittenkoers La Méditerranéenne (2.1.) en werd er derde in de eindstand. Ook daarna verzamelde hij nog heel wat ereplaatsen, met onder meer een tweede plaats in La Drôme Classic en een vijfde stek in de vierde rit in de Tirreno-Adriatico.

Ook reed hij zich in de kijker in de Ronde van het Baskenland, maar uiteindelijk moest hij afstappen in de vijfde etappe na een val. “Ik had nog te veel hinder van mijn valpartij in Milaan-Sanremo”, vertelt hij in een persbericht van zijn team. “In de eerste rit voelde ik me nog goed, maar daarna ging het minder en de slechte weersomstandigheden zorgden ervoor dat ik niet goed kon recupereren. Ik stapte af in de vijfde etappe en onderging nog enkele extra medische onderzoeken. Daarna nam ik drie dagen rust en dat was een goede zaak. Nu is de pijn voorbij en start ik in de Amstel met veel vertrouwen.”Bakelants ziet met Vuillermoz een sterke renner aan zijn zijde. De Fransman mikt wellicht eerder op de Waalse Pijl dan op de Amstel Gold Race. Vorig jaar werd hij zesde in de Waalse koers en in de rit in de Tour de France naar Huy derde, na winnaar Rodriguez en Chris Froome. “Alexis kan de Waalse Pijl winnen, ik ga er alles aan doen om hem daar in bij te staan volgende week”, eindigde Bakelants.

De selectie: Jan Bakelants, Mickaël Chérel (Fra), Ben Gastauer (Lux), Cyril Gautier (Fra), Alexis Gougeard (Fra), Matteo Montaguti (Ita), Christophe Riblon (Fra) en Alexis Vuillermoz (Fra)

bron: Belga