Brussels Airport neemt vertrekhal in loop van mei opnieuw in gebruik

Brussels Airport neemt vertrekhal in loop van mei opnieuw in gebruik

De luchthaven Brussels Airport zou tegen eind juni opnieuw op volledige capaciteit moeten draaien. De bij de aanslagen van 22 maart ernstig beschadigde vertrekhal van de luchthaven zou in de loop van de maand mei opnieuw stelselmatig in gebruik worden genomen. Dat werd bij Brussels Airport vernomen. In een eerste fase – “binnen enkele weken” – zouden in de vertrekhal honderd (van de 180) incheckbalies beschikbaar moeten zijn, zowel bemande balies als self-check-ins, zegt Florence Muls, woordvoerster van de luchthaven. Die zullen tijdelijk ingezet worden samen met de 36 balies die ingericht werden in de tijdelijke toegang tot de luchthaven die momenteel in gebruik is.

In een tweede fase – tegen eind juni – zou de luchthaven opnieuw volledig operationeel moeten zijn via de normale vertrekhal. De tijdelijke structuur zou dan niet meer nodig zijn, voegt Muls toe.“De zomer, tra­di­ti­o­neel onze druk­ste pe­ri­o­de, wordt de echte test. De mees­te lucht­vaart­maat­schap­pij­en zou­den tegen dan hun oude ver­trek- en aan­kom­stu­ren moe­ten te­rug­heb­ben’, wordt Ar­naud Feist, de CEO van Brussels Airport, geciteerd op de website van De Tijd.

Op langere termijn wil Brussels Airport de vertrekhal moderniseren tot een “terminal van de toekomst”. Daarin zal er vermoedelijk minder plaats zijn voor de klassieke bemande incheckbalies.

Arnaud Feist had begin april, bij de aankondiging van de heropstart van Brussels Airport na de aanslagen, al gezegd dat het doel was om opnieuw op maximumcapaciteit te draaien tegen eind juni, begin juli.

bron: Belga