Boterham met hummus en gegrilde groenten

Gezond lunchen met Olivia Borlée & Metro-chef Maarten: Deel 3

Rijk aan eiwitten en mineralen, boordevol vezels en met trage koolhydraten: kikkererwten zijn een godsgeschenk voor al wie graag een atletisch lijf wil. In combinatie met gegrilde groenten en een paar speltboterhammen tover je zo een voedzame lunch op tafel.
Wat heb je nodig?Courgette_005-small
  • Speltbrood in sneetjes met pompoenpitjes
  • 400 gram kikkererwten (uit blik of bokaal)
  • 2 teentjes look
  • 2 el citroen- of limoensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl tahin (sesampasta)
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 el balsamico-azijn
  • Peper
  • Zout
Zo maak je het

IMG_9731_web

 

Stap 1


Begin met de hummus. Spoel de kikkererwten onder stromend water, maar hou het vocht bij. Doe de kikkererwten, de look, het citroen- of limoensap, de olijfolie en de tahin in de blender zodat je een egale puree krijgt. Als de hummus te stevig is, kan je wat van het vocht toevoegen. Kruid naar smaak met peper en zout en eventueel wat paprikapoeder.

Stap 2

Snij de aubergine en courgette in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de paprika, maar schil die eerst en verwijder de zaadjes. Marineer de groenten in een mengeling van balsamico-azijn, olijfolie, peper en zout. Grill ze vervolgens in een hete grillpan. Laat de overtollige olijfolie uitlekken op wat keukenpapier.

Stap 3

Beleg de speltboterhammen met een royale laag hummus en afwisselend een paar reepjes gemarineerde aubergine, courgette en paprika. Eet/dien ze meteen op.

Ga zelf aan de slag en stuur ons een foto van het resultaat via Instagram met #MetroMeal @metrobelgie

Recept Olivia Borlée en Maarten Joossens. In samenwerking met Biaform.