Trump laat White House Correspondents’ Dinner links liggen

Trump laat White House Correspondents' Dinner links liggen
Trump laat White House Correspondents' Dinner links liggen

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump zal het White House Correspondents’ Dinner dit jaar niet bijwonen. Dat heeft hij woensdag gezegd aan de Amerikaanse politieke krant The Hill. Trump houdt nog slechte herinneringen over aan de media-aandacht nadat hij het galadiner in 2011 had bijgewoond, waar president Barack Obama meerdere grappen over hem maakte. “Ik ben door elke mediagroep uitgenodigd, maar ik heb beslist niet te gaan. Weet je waarom? Ik zou plezier beleven, maar de pers zou zeggen van niet”, liet Trump optekenen, die wel nog aanwezig was op de editie van vorig jaar.

Het is vooral de editie van 2011 die hem dwarszit. “De president vertelde heel wat moppen over mij en die waren grappig en goed gebracht. Ik had er veel plezier in en ik was zeer vereerd met alle aandacht. Dat heb ik ook zo tegen de pers gezegd”, zegt Trump. “Toch heb ik de pers vier jaar lang horen zeggen hoe weinig ik het er naar mijn zin had.”

Het White House Correspondents’ Dinner is een jaarlijks diner dat georganiseerd wordt door journalisten, waarop ook de president en prominente gasten uitgenodigd worden. Ieder jaar houden een comedian en de president er een toespraak waarin ze grapjes over zichzelf, medepolitici en journalisten maken. Dit jaar vindt de editie plaats op 30 april.

Bron: Belga