Prada krijgt betaalbare handtassencollectie

Het gaat niet zo goed met modehuis Prada. Het luxemerk kende dit jaar zijn laagste winstpercentage in vijf jaar. Al brengt dat wel een groot voordeel mee voor fans van de handtassen.

Veel modehuizen kregen het afgelopen jaar te maken met dalende winstcijfers. Dat komt onder andere door een daling van de vraag uit China en de terroristische aanslagen in Europa, maar Prada kreeg het harder te verduren dan anderen. Analisten van het financieel onderzoeksbedrijf Sanford C. Bernstein wijten de tegenslag aan te hoge prijzen en een trage opkomst online.

Daar wil Prade nu iets aan doen. Enerzijds door in te zetten op online verkoop, anderzijds door een betaalbare handtassencollectie op de markt te brengen. De nieuwe armjuweeltjes zouden tussen de 1.200 en de 1.400 euro kosten. Goedkoop is het nog steeds niet, maar wel een fikse daling in vergelijking met de gemiddelde prijs van 2.500 euro.

“Ik hou niet van het woord luxe”, reageert manager Carlo Mazzi ten slotte, “Waar voor je geld wordt onze strategie voor de toekomst.”

Instagram / _felistyle