Moeskroen-Péruwelz heeft licentie dan toch beet

Moeskroen-Péruwelz heeft licentie dan toch beet

Moeskroen-Péruwelz heeft van de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een licentie gekregen om volgend seizoen aan te treden in de Jupiler Pro League. Dat maakte de club deze middag bekend in een persmededeling. Het was lange tijd niet duidelijk of RMP een licentie voor volgend seizoen zou krijgen. Na afloop van de reguliere competitie dienden Oud-Heverlee Leuven, Westerlo en STVV immers een klacht in bij de KBVB tegen het feit dat er in het bestuur van Moeskroen-Péruwelz nog minstens één makelaar zou zetelen, wat reglementair niet toegelaten is. Bij de Henegouwse club maakten ze zich er echter niet al te druk om. “De geviseerde persoon, Marc Rautenberg, is immers geen makelaar”, vertelde woordvoerder Nicolas Cornu eind maart al aan persagentschap Belga. “De Licentiecommissie heeft daar bij de controle ook geen opmerkingen over gemaakt. En die commissie heeft nochtans een lijst met daarop alle bestuursleden van de club bestudeerd.”

Maar toch kwam er in eerste instantie geen licentie voor Moeskroen-Péruwelz uit de bus. De club moest bij de Licentiecommissie klaarheid brengen over de financiële duurzaamheid en de eigendomsstructuur. Met de toekenning van de licentie aan ‘Les Hurlus’ geeft de Licentiecommissie aan dat er klaarblijkelijk geen overtredingen zijn vastgesteld. Voor Oud-Heverlee Leuven, dat wel een licentie kreeg voor zowel 1A als Europees voetbal, was deze procedure het laatste reddingsmiddel om in de hoogste klasse te kunnen blijven.

In totaal wachten er met Standard Luik, Zulte Waregem, KV Kortrijk en STVV nog vier eersteklassers op een licentie voor volgend seizoen.

bron: Belga