FC Barcelona zonder Thomas Vermaelen naar Madrid

FC Barcelona zonder Thomas Vermaelen naar Madrid

Bekerhouder FC Barcelona reist zonder de geblesseerde Thomas Vermaelen af naar Madrid, waar ze woensdag in de terugwedstrijd van de kwartfinales in de Champions League een 2-1 voorsprong proberen te verdedigen tegen Atlético. Dat maakte FC Barcelona bekend. Vermaelen viel maandag uit op training met een verrekking aan het rechterkuitbeen. Op het eerste zicht leek het niet om een al te zware blessure te gaan, maar de dertigjarige Rode Duivel kon dinsdagochtend niet meetrainen bij Barça en raakt dus ook niet speelklaar voor de clash van woensdag. Coach Luis Enrique mist in de Spaanse hoofdstad vijf geblesseerde spelers, onder wie drie verdedigers: Vermaelen, Jérémy Mathieu en Aleix Vidal. Middenvelder Rafinha en aanvaller Sandro Ramirez blijven ook geblesseerd achter in Catalonië. In totaal selecteerde Luis Enrique negentien spelers voor het duel.

Op speelgelegenheid had Vermaelen ondanks de defensieve problemen bij Barça – de Catalanen verloren twee keer op rij in de Primera Division – meer dan waarschijnlijk niet moeten rekenen in het Vicente Calderonstadion. Zijn laatste speelminuten kreeg hij op 12 maart, in het met 6-0 gewonnen competitieduel tegen Getafe mocht Vermaelen toen een halfuur meespelen. Zijn laatste basisplaats dateert al van begin februari in de overbodige terugwedstrijd in de halve finale van de Copa del Rey tegen Valencia, in de Champions League kwam hij na Nieuwjaar niet meer in actie.

De heenwedstrijd van de kwartfinales werd vorige week in Nou Camp met 2-1 gewonnen van het Atlético van Yannick Carrasco, dat zo aan een 1-0 thuiszege in de terugwedstrijd voldoende heeft om de poorten van de halve finales op het kampioenenbal open te beuken. Al spreken de statistieken duidelijk in het voordeel van de Catalanen: als coach liet Luis Enrique met FC Barcelona in zeven wedstrijden tegen Atlético immers nog geen enkel punt liggen.

bron: Belga