Deutsche Bank bevriest aanwervingen in VS wegens discriminatie van holebi’s

Deutsche Bank bevriest aanwervingen in VS wegens discriminatie van holebi's
Deutsche Bank bevriest aanwervingen in VS wegens discriminatie van holebi's

Deutsche Bank heeft 250 geplande aanwervingen bevroren in zijn vestiging in Cary, in de Amerikaanse staat North Carolina. De bank doet dat naar aanleiding van de controversiële wet die sinds 23 maart in de staat van kracht is en de “bestaande beschermingsmechanismen voor holebi’s en transgenders nietig maakt en gemeentes verhindert om dergelijke beschermingsmaatregelen in de toekomst aan te nemen”, luidt het in een mededeling. “We nemen onze overtuiging om inclusieve werkomgevingen te creëren zeer serieus”, zegt John Cryan, CEO van Deutsche Bank. “We zijn trots op onze vestiging en werknemers in Cary en vinden het spijtig dat we ons door deze wetgeving genoodzaakt zien om North Carolina niet te betrekken in onze uitbreidingsplannen in de VS. We hopen dat we onze plannen in de toekomst opnieuw uit de kast kunnen halen.”

Door de zogenaamde HB2-wet moeten onder meer alle toiletten en kleedkamers in publieke scholen en overheidsgebouwen opgedeeld worden per geslacht en mogen ze enkel gebruikt worden op basis van het “biologische geslacht” dat op de geboorteakte staat. Daarnaast maakt de wet alle lokale bepalingen ongedaan die holebi’s en transgenders beschermen op de arbeids- en de woningmarkt, en verbiedt ze toekomstige bepalingen.

De wet kreeg al heel wat kritiek te verwerken, zowel in binnen- als buitenland. Deutsche Bank is trouwens niet het eerste bedrijf dat zijn plannen in de staat herziet. Onder meer de betalingsdienst Paypal kwam eerder al terug op zijn plannen om een nieuw operationeel centrum te openen in de stad Charlotte.

Bron: Belga