Clinton en Trump ruim favoriet voor voorverkiezingen in New York

Clinton en Trump ruim favoriet voor voorverkiezingen in New York
Clinton en Trump ruim favoriet voor voorverkiezingen in New York

De Democrate Hillary Clinton en de Republikein Donald Trump zouden op 19 april gemakkelijk de voorverkiezingen in de staat New York moeten winnen die cruciaal zijn voor hun presidentiële ambities, zo blijkt uit twee dinsdag vrijgegeven peilingen. De vroegere First Lady zou 53 procent van de stemmen binnerijven tegen 40 procent voor haar rivaal Bernie Sanders, aldus een enquête van de Quinnipiac-universiteit. Een peiling van NY1/Baruch geeft de vroegere minister van Buitenlandse Zaken eveneens dertien procentpunt voorsprong.

Donald Trump, die zijn fortuin in Manhattan heeft opgebouwd en die in de staat extreem bekend is, komt volgens Quinnipiac aan 55 procent van de stemintenties, tegen 20 procent voor gouverneur van Ohio John Kasich et 19 procent voor de oerconservatieve senator voor Texas Ted Cruz. NY1/Baruch voorspelt de vastgoedmagnaat zelfs 60 procent, tegen 17 voor Kasich en 14 voor Ted Cruz.
In de slag om de afgevaardigden voor de repectievelijke partijconventie in juli is de staat na Californië (in juni) de belangrijkste. Bij de Democraten zijn er 291 te grabbel, bij de Grand Ole Party 95.

Bron: Belga