Smaïl F. en Ibrahim F. aangehouden voor terrorisme

Illustration picture shows a police action at the Avenue des Casernes / Kazernenlaan, on Saturday 09 April 2016, in Etterbeek, Brussels. Yesterday police arrested Brussels terror attack suspects Mohammed Abrini and Osama Kayem in Anderlecht. On Tuesday 22 March, two bombs exploded in the departure hall of Brussels Airport and another one in the Maelbeek - Maalbeek subway station, leaving 31 people dead and 250 injured. ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant - Daesh) claimed responsibility for the attacks. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Het federale parket heeft twee broers gearresteerd in het kader van het onderzoek naar de aanslagen in Brussel en Zaventem. Ibrahim en Smaïl F. zouden een safehouse in Etterbeek gehuurd hebben.

De onderzoeksrechter die gelast is met het onderzoek naar de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart heeft gisteren Smaïl F. (32) en Ibrahim F. (28) aangehouden op verdenking van terroristische activiteiten. Ze zouden een safe house in Etterbeek gehuurd hebben. Ze zijn meer bepaald in verdenking gesteld van “deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, terroristische moorden en pogingen tot terroristische moorden, als dader, mededader of medeplichtige.”De twee zouden gelinkt worden aan het huren van een appartement in de Kazernenlaan in Etterbeek. “In de huidige stand van het onderzoek dat dag en nacht actief wordt voortgezet, kan geen enkele bijkomende informatie verstrekt worden”, zo besluit de mededeling van het federaal parket.

Ibrahim en Smaïl F. zouden ook banden gehad hebben met Osama Krayem. Dat is de persoon die Khalid El Bakraoui op de dag van de aanslagen vergezelde naar het metrostation van Maalbeek. El Bakraoui blies zich daar later die ochtend op.

Foto Belga / N. Maeterlinck