Radwanska wipt over Kerber naar 2e plaats WTA-ranking, Wickmayer 42e

door
Belga
Leestijd 1 min.

Agnieskza Radwanska heeft haar tweede plaats op de ranglijst in het vrouwentennis heroverd. De Poolse doet op de vanmorgen gepubliceerde WTA-ranking haasje-over met de Duitse Angelique Kerber, die vorig weekend als titelverdedigster in de halve finales van het WTA-toernooi van het Amerikaanse Charleston strandde. Het verschil tussen beide tennissters bedraagt slechts 35 punten, nummer één Serena Williams behoudt helemaal bovenaan een meer dan comfortabele voorsprong op de concurrentie. Voorts verandert er helemaal niets in de top twintig. De Amerikaanse Sloane Stephens, zondag eindwinnares in Charleston, wint vier plaatsen en wordt 21e. De Slovaakse Dominika Cibulkova, de laureate in het Poolse Katowice, gaat vijftien treden omhoog en is 38e.

De hoogst geklasseerde Belgische vrouwen moeten allemaal wat terrein prijsgeven. Yanina Wickmayer (42e) en Kirsten Flipkens (60e) gaan één plaats achteruit, de van een enkeloperatie herstellende Alison Van Uytvanck (70e) veertien.

Zaterdag en zondag moeten Wickmayer en Flipkens - samen met Ysaline Bonaventure (WTA 146) en An-Sophie Mestach (WTA 164) - aan de bak in de play-offs van Wereldgroep II van de Fed Cup in en tegen Servië. De partij wordt in de Aleksandar Nikolic Arena in Belgrado (gravel) gespeeld. Opponent Servië rekent op Jelena Jankovic (WTA 23), Aleksandra Krunic (WTA 120), Jovana Jaksic (WTA 185) en Nina Stojanovic (WTA 366).

bron: Belga