Politie veegt Place de la République in Parijs schoon

Politie veegt Place de la République in Parijs schoon

De politie heeft vanmorgen vroeg manifestanten verwijderd van de Place de la République in Parijs. Ze waren er reeds elf dagen aanwezig in het kader van de burgerbeweging “Nuit debout”, uit protest tegen onder andere de hervorming van de arbeidswetgeving. Dat werd bij politiebronnen vernomen. De evacuatie van het honderdtal mensen begon omstreeks 05.30 uur en verliep zonder incidenten. Twee uur later waren er geen manifestanten meer. De politie en de stedelijke reinigingsdiensten begonnen dan het plein op te kuisen.

Volgens de krant Le Parisien is voor vanavond een nieuw “verzoek tot bezetting” ingediend. Maar het is nog niet geweten of de autoriteiten al of niet toelating zullen geven.

Sinds op 31 maart het protest tegen het project om de arbeidswetgeving te hervormen op gang kwam, vertoefden elke nacht – dikwijls duizenden – mensen op de Place de la République om uiting te geven aan hun ongenoegen.

In de nacht van zaterdag op zondag kwam het tot incidenten toen honderden mensen zich naar de woning van premier Manuel Valls wilden begeven. Acht mensen werden opgepakt en er was schade.

bron: Belga