Gevangenisontsnapping mislukt in Leuze-en-Hainaut

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de gevangenis van Leuze-en-Hainaut heeft er gisterenavond een poging tot ontsnapping plaatsgevonden. Twee gewapende mannen waren er reeds in geslaagd de eerste buitenring van de gevangenis binnen te dringen, maar de uitbraak mislukte. Een medeplichtige werd ingerekend, zo bevestigde de woordvoerster van het Gevangeniswezen, Kathleen Van De Vijver, de informatie van de krant L'Avenir. Een 32-jarige Albanese man, opgesloten in een dossier van georganiseerde misdaad, poogde de gevangenismuren opnieuw achter zich te laten. De gedetineerde, Taulant Toma, wist reeds tweemaal uit de gevangenis te ontsnappen in Italië en ook in de gevangenis van Lantin (2013) kon hij ontkomen.

Even voor 20 uur raakten twee gewapende mannen via het omliggende veld in de eerste buitenring van de gevangenis. "Alle veiligheidsniveau's hebben gewerkt en de ontsnapping werd verijdeld. Er zijn geen gewonden gevallen onder het personeel of de gedetineerden. De ordediensten rekenden een van de twee handlangers van de man in", aldus de woordvoerster.

De gedetineerde werd onmiddellijk onder verhoogd toezicht geplaatst in de Henegouwse gevangenis. De directie van het gevangeniswezen is vanmorgen ter plaatste in Leuze-en-Hainaut om over eventuele maatregelen te beslissen. Mogelijk wordt de man overgeplaatst, aldus Kathleen Van De Vijver.

bron: Belga