Vergeet Google Glass, hier zijn de slimme contactlenzen

Dragen we binnenkort slimme contactlenzen zoals geheime agenten in de films? Als het van Samsung afhangt wel.

Het technologiebedrijf heeft in Zuid-Korea een patent gekregen voor contactlenzen met een scherm dat beelden rechtstreeks naar je ogen projecteert. De camera en sensoren kan je besturen door met je ogen te knipperen. Vervolgens sturen ingeslote antennes de informatie naar een extern toestel, dat de beelden verwerkt.

samsung-smart-contact-lenses-patentVolgens de blog SamMobile is Samsung deze slimme contactlenzen beginnen ontwerpen om nog beter te doen dan Google Glass-achtige toestellen. De lenzen projecteren de beelden rechtstreeks in de ogen van de gebruiker en zijn bovendien onzichtbaar. Daardoor zouden ze gebruiksvriendelijker zijn dan de slimme brillen.

Samsung is niet het enige bedrijf dat op deze technologie springt. Google heeft ook al twee patenten voor gelijkaardige contactlenzen. Ze bevatten sensoren die de chemische elemelenten van je tranen kunnen meten. Zo kunnen de lenzen bepalen of je bloedsuikerspiegel te hoog is.

Hoewel Samsung dit patent op zak heeft, is het niet zeker dat het bedrijf effectief lenzen op de markt zal brengen. Het gebeurt wel vaker dat het bedrijf werkt aan innovaties en prototypes, die uiteindelijk nooit het daglicht zien.