Deze vader bouwt sprookjesachtige speeltuinen

Terwijl de meeste kinderen het gewoon moeten doen met een krakkemikkige schommel of schuifaf, kunnen de drie kinderen van Tyson Leavitt spelen in sprookjesachtige taferelen. Dat hebben ze te danken aan hun vader, die de meest bijzondere boomhutten en speeltuinen bouwt. 

Nadat de Canadees acht jaar had gewerkt als tuinarchitect, was hij klaar voor een nieuwe uitdaging. Hij had het geniale idee om miniatuurkastelen en Hobbit-achtige huisjes te verkopen. Tyson zette zijn bedrijfje Charmed Playhouses vorig jaar op poten met drie werknemers. Ondertussen bestaat zijn team uit vijftien mensen en maakt hij luxueuze speeltuinen voor klanten in heel Noord-Amerika.

“We zijn er ervan overtuigd dat alle kinderen een plaats verdienen om te ravotten. Van het vechten met draken tot het organiseren van legendarische theefeestjes: iedereen moet de mogelijkheid hebben om hun verbeelding de vrije loop te laten gaan”, vertelt de man aan BuzzFeed.

Het enige nadeel is dat je moet beschikken over een tuin ter grootte van een voetbalveld en een portemonnee die zo zwaar weegt dat hij een eigen kinderwagen nodig heeft. Voor een ‘simpel’ speelhuis betaal je al 6.000 euro, andere kasteelen kosten bijna 90.000 euro.