WK snelheid – Spanjaard Rins domineert in Moto2, Xavier Siméon is achtste

WK snelheid - Spanjaard Rins domineert in Moto2

Alex Rins (Kalex) heeft zondag de Grote Prijs Moto2 in de Verenigde Staten, de derde van achttien manches in het wereldkampioenschap, gewonnen. De 20-jarige Spanjaard mocht starten vanop de pole en hield na 104,7 kilometer op het Circuit of the Americas de Franse wereldkampioen Johann Zarco (Kalex) en de Brit Sam Lowes (Kalex) af. Lowes is de nieuwe WK-leider. Rins gaf zijn leidersplaats enkel af in de eerste ronde, maar nog voor die verstreken was, nam hij de koppositie opnieuw in. Dankzij een foutloze wedstrijd, stond hij de eerste stek niet meer af. Lowes moest 2.091 toegeven, regerend wereldkampioen Zarco finishte op 7.737. Voor de Spanjaard is het zijn elfde overwinning, zijn derde in de Moto2.
Xavier Siméon (Speed Up) realiseerde in de kwalificaties de achttiende tijd en moest zijn motor in Austin (Texas) op de zesde rij parkeren. Onze landgenoot reed een solide race en kwam in een achtervolgende groep als achtste over de streep, goed voor acht WK-punten, op 17.933 van Rins.
In de stand gaat Lowes met 47 punten aan de leiding. Rins volgt op één punt van de Brit, Zarco is derde met 45 punten. Ook de Zwitser Thomas Luthi heeft met 43 punten op de vierde plaats nog een goede uitgangspositie. Siméon verzamelde vorige week in Argentinië zijn eerste vier WK-punten en doet er daar in de VS acht bij. Met twaalf punten is hij tiende in het wereldkampioenschap.

.

bron: Belga