WK snelheid – Spanjaard Marquez boekt in Verenigde Staten tweede MotoGP-zege op rij

WK snelheid - Spanjaard Marquez boekt in Verenigde Staten tweede MotoGP-zege op rij

De Spanjaard Marc Marquez (Honda) heeft zondag de Grote Prijs van de Verenigde Staten in de MotoGP aan zijn palmares toegevoegd. De tweevoudige wereldkampioen rekende na 115,8 kilometer op het Circuit of the Americas af met zijn landgenoot Jorge Lorenzo (Yamaha) en de Italiaan Andrea Iannone (Ducati). De 23-jarige Marquez zette in de kwalificaties de beste tijd neer en startte vanaf de pole op het circuit in Austin (Texas). De Honda-rijder koos als enige voor zachte banden en dat loonde. Marquez bouwde zijn voorsprong op de concurrentie gestaag uit en snelde naar zijn 26e GP-zege in de koningsklasse van de motorsport. Hij is al voor de vierde keer op rij de snelste in de enige GP op Noord-Amerikaanse bodem.
De Italiaan Valentino Rossi bereikte de finish niet. Hij ging al vroeg in de wedstrijd met zijn Yamaha onderuit door een zeldzame stuurfout. De zevenvoudige wereldkampioen eindigde voor het eerst in 25 GP’s niet in de top vijf.
Marquez verstevigt zijn leidersplaats in de WK-stand, die hij sinds zijn overwinning van vorige week in de GP van Argentinië aanvoert. De tweevoudige wereldkampioen heeft 66 punten. Lorenzo is tweede met 45 punten, Rossi is derde met de helft van het puntentotaal van Marquez (33).
Over twee weken strijkt het motorcircus neer in Jerez de la Frontera, waar de Grote Prijs van Spanje op het programma staat.

.bron: Belga