Vliegtuigspotters heten piloten Brussels Airport weer welkom

Vliegtuigspotters heten piloten Brussels Airport weer welkom

Een aantal vliegtuigspotters hebben zondag op twee plaatsen in de onmiddellijke omgeving van Brussels Airport een opvallende actie gevoerd om naar aanleiding van de heropstart van de luchthaven de piloten terug welkom te heten. Ze toonden aan landende vliegtuigen met name een groot bord – met letters van 1 meter bij 1 meter groot – waarop “Welcome back” te lezen stond.
“Het initiatief ging uit van een drietal mensen uit een Facebookgroep van spotters. Ze wilden met deze actie enerzijds hun medeleven betonen met de slachtoffers van de aanslagen, maar anderzijds ook de piloten die terug op Brussels Airport vliegen welkom heten.

“Zondagmorgen stonden we met een tiental mensen aan het asielcentrum in Steenokkerzeel aan baan 25L/07R, in de namiddag aan de cargo in Diegem ter hoogte van 25R/07L”, aldus woordvoerder Robin Van Acker. Een pilote van Brussels Airlines liet de actievoerders weten dat ze het bord duidelijk gezien had. Een foto nemen, zoals gevraagd, was evenwel te moeilijk.bron: Belga