Vader van Salah Abdeslam hoopt dat zijn zoon zal praten

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Ik begrijp niet wat er in hun hoofden omgaat." Dat heeft de vader van Salah Abdeslam, sleutelverdachte van de aanslagen van 13 november in Parijs, zondag gezegd tegen de Franse radiozender Europe 1 aan de gevangenis van Brugge. Zijn zoon zit er opgesloten in afwachting van een uitlevering aan Frankrijk. De vader hoopt dat Salah, en de andere terreurverdachten, zullen praten. "Hij zal berecht worden", aldus de 67-jarige man. "Wie iets misdaan heeft, moet daarvoor boeten", voegde hij toe. "Ik hoop dat iedereen gaat praten."

De vader begrijpt niet wat Salah Abdeslam en zijn vriend Mohamed Abrini, ook een terreurverdachte, ertoe gebracht kan hebben om de aanslagen te plegen waarvan ze verdacht worden. "Ik begrijp niet hoe de kinderen zich zo in de nesten hebben kunnen werken. Ik snap echt niet wat er in hun hoofd omgaat", zegt de vader. "Ikzelf ben al veertig jaar in België. We waren gelukkig, we gingen uit en we lachten, en nu kunnen we zelfs niet meer buitenkomen."

Salah Abdeslam werd op 18 maart opgepakt in Brussel. Hij zal worden uitgeleverd aan Frankrijk, nadat hij is ondervraagd over zijn betrokkenheid bij een schietpartij in de Driesstraat in Vorst, op 15 maart. Mohamed Abrini werd vrijdag opgepakt in Anderlecht. Hij zou betrokken zijn geweest bij de aanslagen in Parijs en bekende volgens het federaal parket in België dat hij de derde man ("de man met het hoedje") is die aanwezig was bij de aanslagen in de luchthaven Brussel Nationaal op 22 maart.

bron: Belga