Proximus League – Antwerp blijft aan de leiding dankzij late gelijkmaker tegen Cercle

Proximus League - Antwerp blijft aan de leiding dankzij late gelijkmaker tegen Cercle

Antwerp heeft zondagnamiddag in de topper van de 31e speeldag in de Proximus League 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Cercle Brugge. De oudste club van het land kwam in het Jan Breydelstadion 2-0 achter en leek dus lange tijd op een nederlaag af te stevenen, maar twee doelpunten van Mathieu Cornet – waarvan eentje in de 94e minuut – zorgden alsnog voor een puntendeling in Brugge.
Antwerp leek enkele maanden geleden nog met de vingers in de neus op de titel in tweede af te stevenen, maar sinds februari sputtert de motor van The Great Old. In totaal liep Antwerp in 2016 al tegen vier competitienederlagen aan, waardoor het de kans gaf aan de achtervolgers om de kloof te dichten. Eupen aarzelde niet en telt na 29 speeldagen 57 punten, eentje minder dan de Antwerpenaren. De titelstrijd in de Proximus League belooft dus met nog amper drie speeldagen voor de boeg bijzonder spannend te worden. Volgende week krijgt Antwerp rode lantaarn Coxyde over de vloer, terwijl Eupen voor een lastige verplaatsing naar Tubeke staat. Op de voorlaatste speeldag ontvangt Eupen dan weer Geel, Antwerp staat dan voor een lastige opgave op het veld van Union. De laatste speeldag zet in het laatste weekend van april de kers op de taart met een onderling duel tussen Antwerp en Eupen op de Bosuil.
White Star Brussel blijft derde met 54 punten, de Brusselse fusieclub was vrij dit weekend. Tubeke blijft ondanks een 2-1 nederlaag bij Lierse vierde met 53 punten. Cercle sluit de top vijf af met 48 punten, daarna volgen Union (47), dat geen moeite had met Heist (4-0), en Lierse (47). Lommel United (46) deed in de strijd om de plaatsen in de top acht een uitstekende zaak door met 0-1 te winnen in Coxyde, terwijl Roeselare (43) met zware 4-1 cijfers onderuitging bij Patro Eisden Maasmechelen.

bron: Belga