Maggie De Block blijft bovenaan in pop poll

Maggie De Block blijft bovenaan in pop poll

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) blijft onbetwist de populairste politicus van het land. Zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië voert de Open Vld-politica de pop poll aan. Dat blijkt uit een peiling van RTBF en La Libre, uitgevoerd door Dedicated. In Vlaanderen gaat de populariteit van De Block iets achteruit, maar ze blijft de lijst aanvoeren voor CD&V-vicepremier Kris Peeters en N-VA-voorzitter Bart De Wever.
Ook in Wallonië blijft De Block op het hoogste trapje staan, voor ex-premier Elio Di Rupo (PS) en huidig premier Charles Michel (MR). Waals minister-president Paul Magnette (PS) staat pas op de achtste plaats, achter Didier Reynders (MR), Jan Jambon (N-VA) en Raoul Hedebouw (PTB).
In Brussel blijft de top drie ongewijzigd. Maggie De Block blijft ook daar de populairste, voor Didier Reynders en Charles Michel. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) ziet zijn populariteit verder afkalven en staat pas op de 19de plaats in het klassement.
De peiling betreft een internetpeiling bij 2.860 mensen, uitgevoerd tussen 31 maart en 4 april. De foutenmarge bedraagt zo’n 3,2 procent voor de stalen in Wallonië, Brussel en Vlaanderen en zo’n 1,8 procent op het totaal.

bron: Belga