Jupiler Pro League - Okaka bezorgt Anderlecht de volle buit in Waregem

RSC Anderlecht heeft zondagavond de slotwedstrijd van de tweede speeldag in Play-off I met 1-2 gewonnen op het veld van Zulte Waregem. Alle doelpunten in het Regenboogstadion vielen na de pauze. Dennis Praet opende na 54 minuten de score, maar de Brusselse vreugde was van korte duur want Mbaye Leye lukte al na 65 minuten de gelijkmaker. Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zorgde Stefano Okaka met de 1-2 voor de verlossing.

Anderlecht wipt met zes op zes en 34 punten over landskampioen AA Gent naar de tweede plaats in Play-off I, op vier punten van leider Club Brugge. Gent zakt naar de derde plaats met 31 punten, voor Genk (27), Oostende (25) en Zulte Waregem, dat met 23 stuks zesde en laatste blijft. Volgende week zondag staat in het Constant Vanden Stockstadion de clash tussen Anderlecht en Club Brugge op het programma.

Anderlecht startte aan de Gaverbeek met Steven Defour (terug na twee speeldagen schorsing) en Youri Tielemans aan de aftrap, Filip Djuricic betaalde de rekening voor zijn mindere prestaties en moest vrede nemen met een plaats op de bank, waar ook de licht geblesseerde Olvier Deschacht en Leander Dendoncker hun stekje hadden.

Na de 2-0 zege van leider Club Brugge van zaterdag was Paars-wit verplicht om punten te pakken in Waregem om de kloof van zeven punten met de leiders uit West-Vlaanderen wat kleiner te maken. Na een gretige start van de bezoekers liet Stefano Okaka de 0-1 liggen en in de rest van de eerste helft gaf Zulte Waregem, dat met Essikal en Lepoint twee spelers geblesseerd zag uitvallen, niet veel meer weg. Anderlecht had bijna zeventig procent balbezit, maar de beste kans was wel nog voor de thuisploeg, de kopbal van Mbaye Leye strandde echter op de lat.

De wedstrijd brak pas open na de pauze, na een treffer van voormalig Gouden Schoen Dennis Praet. Leye - met zestien doelpunten topschutter aller tijden in de play-offs - zorgde echter al snel voor de gelijkmaker, waarna het duel op een gelijkspel leek af te stevenen. Dat was buiten Okaka gerekend, die met zijn veertiende competitietreffer van het seizoen de Brusselaars drie punten bezorgde.