Golden State Warriors blijven op recordkoers

De Golden State Warriors staan opnieuw een stap dichter bij het legendarische record van 72 zeges in één NBA-seizoen. De titelverdediger haalde het zaterdag, weliswaar bijzonder nipt (99-100), op het veld van de Memphis Grizzlies en zitten nu aan 71 overwinningen dit seizoen. Als de Californiërs hun twee resterende partijen in het reguliere seizoen winnen, dan verbeteren ze het record van de Chicago Bulls. In het seizoen '95-'96 wonnen Michael Jordan en co 72 van hun 82 wedstrijden. Zondag staat voor de Warriors de lastige verplaatsing naar het op eigen terrein vrijwel onklopbare San Antonio op het menu, daarna volgt nog een thuiswedstrijd tegen (opnieuw) Memphis. De wedstrijd van zondag kondigt zich sowieso aan als bijzonder moeilijk, de Warriors verloren immers al 33 keer op rij op het veld van de Spurs.

Zaterdag had Golden State meer dan zijn handen vol met de Grizzlies. Op amper zes minuten van het einde stond de thuisploeg nog tien punten voor (90-80), uiteindelijk pakten de Warriors de zege na een knappe remonte. Het was Draymond Green die één minuut voor tijd de winnende korf lukte. Green maakte in totaal 23 punten, Klay Thompson 20 en MVP Stephen Curry 17.