Drie gewonden bij explosie in Istanboel

Drie gewonden bij explosie in Istanboel
Drie gewonden bij explosie in Istanboel

Bij een ontploffing in de buurt van een bushalte zijn zaterdag in Istanboel drie mensen gewond geraakt. Dat melden Turkse media, enkele uren nadat de Verenigde Staten en Israël hun inwoners in Turkije hebben gewaarschuwd voor bedreigingen in het land. De explosie vond plaats in het district Mecidiyekoy, in het Europese gedeelte van de stad. De politie heeft de zone waar de ontploffing plaatsvond afgezet en politiehelikopters vliegen over de regio.
Het persagentschap Dogan maakt melding van de ontploffing van een bom, volgens Anadolu gaat het om een stungranaat, die niet dodelijk is maar wel een luide knal en een lichtflits veroorzaakt. De gewonden liepen slechts lichte verwondingen op en zijn opgenomen in het ziekenhuis.
In Istanboel vinden regelmatig aanslagen plaats die worden toegeschreven aan de Koerdische rebellen en terreurgroep Islamitische Staat. Drie weken geleden kwamen nog vier toeristen, onder wie drie Israëliërs, om het leven bij een zelfmoordaanslag en in januari kwamen 12 Duitse toeristen om in de historische wijk van de stad.
Israël riep zijn burgers vrijdag nog op om Turkije zo snel mogelijk te verlaten. Zaterdag waarschuwde de Amerikaanse ambassade in Turkije bovendien om zeer waakzaam te zijn vanwege een “geloofwaardige dreiging” voor aanslagen op toeristen in Istanboel en Antalya.

Bron: Belga