Belgen in het buitenland - Alderweireld draagt met kopbalgoal bij aan zege van Tottenham in topper tegen United

Tottenham Hotspur heeft zondag de topper van de 33e speeldag in de Premier League met 3-0 gewonnen van Manchester United. De doelpunten op White Hart Lane vielen na een flauwe eerste helft allemaal na de pauze. Seizoensrevelatie Dele Alli opende na zeventig minuten de score voor de thuisploeg, vier minuten later zorgde Toby Alderweireld met een rake kopbal voor de geruststellende 2-0, de vierde treffer van het seizoen voor de centrale verdediger. Het waren dolle minuten voor de Spurs want nog eens twee minuten later zorgde de Argentijn Erik Lamela voor de 3-0 eindstand. Alderweireld speelde de hele wedstrijd, net als Mousa Dembélé en Jan Vertonghen, die zijn rentree vierde na elf weken blessureleed. Nacer Chadli startte op de bank en mocht pas na 87 minuten invallen van coach Mauricio Pochettino. Bij United kwam Marouane Fellaini de hele wedstrijd niet van de bank.

In de stand verkleinen de Spurs de kloof op leider Leicester City opnieuw tot zeven punten. Manchester United is pas vijfde met 53 punten en deed een bijzonder slechte zaak in de strijd voor de Champions League-tickets.