Race Witte Huis – Bernie Sanders wint voorverkiezing in Wyoming

Race Witte Huis - Bernie Sanders wint voorverkiezing in Wyoming

De senator van Vermont Bernie Sanders heeft de Democratische voorverkiezing in de westelijke staat Wyoming gewonnen. Dat blijkt uit exitpolls van verschillende Amerikaanse media. Met 96 pct van de stemmen geteld heeft Sanders 56 pct van de stemmen, zijn rivale Hillary Clinton haalde 44 pct.
Met deze overwinning heeft Sanders acht van de negen laatste voorverkiezingen gewonnen. Hij heeft dan ook een stevige inhaalbeweging gedaan tegenover Clinton, die lange tijd zeer overtuigend op kop stond qua afgevaardigden voor de conventie van juli.
Volgens de website realclearpolitics.com heeft Clinton, zonder de 14 afgevaardigden uit Wyoming die nog verdeeld zullen worden, in totaal 1.755 afgevaardigden, tegenover 1.068 voor Sanders. Sanders staat nog slechts 200 “gewone gedelegeerden” achter op Clinton, die vooral veel meer “supergedelegeerden” achter haar naam heeft (469 voor Clinton tegen 31 voor Sanders). In totaal moet een Democratische kandidaat 2.382 gedelegeerden voor zich winnen om kandidaat te zijn voor de presidentsverkiezing van november.
De volgende Democratische verkiezing vindt op 19 april plaats in New York, waar 247 afgevaardigden te verdelen zijn.

bron: Belga