Ploegleider Wilfried Peeters gelooft in Tom Boonen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Etixx - Quick-Step trekt zondag met drie kopmannen naar Parijs-Roubaix: Zdenek Stybar, Niki Terpstra en Tom Boonen. De Kempenaar doet een gooi naar een vijfde zege. "Tom kan zondag winnen", gelooft ploegleider Wilfried Peeters. Tom Boonen kwam nog te kort in de Ronde van Vlaanderen, maar zijn grote doel is Parijs-Roubaix. "Hij is blij dat hij zondag kan starten", aldus Peeters. "Hij heeft hier naartoe geleefd. Ik geloof in hem. De Ronde van Vlaanderen is geen Parijs-Roubaix. Een helling oprijden is iets anders dan over de kasseien koersen."

Is Boonen dan de enige kopman? "Ik denk dat we met drie zijn, maar Tom is wel de renner met de meeste ervaring en de beste resultaten in Roubaix. Bovendien is het een wedstrijd die op zijn lijf is geschreven. Al ga ik in de briefing voor Roubaix niet met grote woorden zeggen: 'Tom is dé kopman, iedereen rijdt in zijn dienst. Neen, we moeten uitgaan van onze collectieve sterkte, in de breedte zijn we een stevig blok en dat kunnen we uitspelen in Parijs-Roubaix."

"Uiteraard is Fabian Cancellara één van de topfavorieten, maar ik zou niet weten waarom Boonen niet zou kunnen volgen als de Zwitser zijn versnelling plaatst. Zondag zal het uitwijzen, maar ik geloof in Tom. Er zijn geen hellingen in Roubaix. Iemand op het vlakke uit het wiel rijden is niet gemakkelijk."

.

bron: Belga