Man die ruzie had met Philippe Gilbert dient zelf klacht in

Man die ruzie had met Philippe Gilbert dient zelf klacht in

Een bestuurder uit Stoumont, die ervan beschuldigd wordt Philippe Gilbert en Loïc Vliegen vrijdagnamiddag tijdens een trainingstochtje aangevallen te hebben, ontkent de feiten en heeft zelf een klacht ingediend tegen de twee BMC-renners. Volgens een communiqué van BMC kregen Gilbert en Vliegen vrijdag in Theux ruzie met twee dronken mannen, die in een auto zaten. Eén van de twee stapte uit en zou zich agressief gedragen hebben tegenover de twee wielrenners. Bij het handgemeen dat volgde, liep Gilbert drie breukjes op in de linkermiddelvinger.
De autobestuurder spreekt die versie tegen. Volgens hem waren het net Gilbert en zijn ploegmaat die zich agressief gedroegen. “Het begon op een weg buiten de bebouwde kom”, vertelt de man. “Drie wielrenners reden voor mij en namen de volledige breedte van de weg in beslag. Pas na enkele kilometers zag ik kans ze voorbij te gaan. Toen ik claxonneerde om hen aan te manen achter elkaar te gaan rijden, kreeg ik wat beledigingen naar het hoofd geslingerd. Ik vertraagde en de renners kwamen naast me rijden. Ik wou met hen praten en had mijn raampje geopend, maar de jongste van hen probeerde me te slaan.”
De man zette zijn weg voort en stopte in het centrum van Theux, waar het opnieuw tot een aanvaring kwam tussen de bestuurder en zijn chauffeur en de renners. “Ze hebben ons geslagen en gebruikten een spray. Ik heb bij de politie klacht ingediend. In tegenstelling tot wat het persbericht van BMC beweert, heb ik zelf niet geslagen en was ik niet dronken.”
De politiezone van Fagnes weigerde commentaar te geven over de zaak. De met het dossier belaste magistraat was niet bereikbaar.

.bron: Belga