Jupiler Pro League - KV Mechelen start Play-off II met zes op zes

KV Mechelen heeft zaterdag op de tweede speeldag in groep B van Play-off II met 2-1 gewonnen van Lokeren. Even later moest Charleroi vrede nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Sint-Truiden. In groep A deelden Moeskroen-Péruwelz en Waasland-Beveren de punten na een scoreloos gelijkspel op Le Canonnier. In een knotsgekke slotfase werd invaller Floriano Vanzo nog uitgesloten en pakte Moeskroen-doelman Vagner een strafschop van Thibault Moulin. KV Mechelen tegen Lokeren was een heruitgave van de finale van POII van vorig seizoen, toen de Mechelaars het uiteindelijk haalden om vervolgens in de barrages voor een plaats in de voorrondes van de Europa League geklopt te worden door Charleroi. Ook zaterdag bleek Malinwa te sterk voor de Waaslanders. Mats Rits (4.) en Sofiane Hanni (12.) scoorden al snel voor de thuisploeg, die verzuimde de score hoger te laten oplopen. Mbah Enoh scoorde na 63 minuten nog tegen, maar verder dan die aansluitingstreffer kwamen de Waaslanders niet. Lokeren beëindigde de wedstrijd nog met tien na een tweede gele kaart voor Maric, diep in blessuretijd.

Mechelen blijft met zes op zes aan de leiding in groep, voor Lokeren (3), Charleroi (1) en STVV (1).

In groep A blijft Standard, dat zondag tegen KV Kortrijk speelt, aan de leiding met drie punten, gevolgd door RMP (2), Kortrijk (1) en Waasland-Beveren (1).