Belgen in het buitenland - Manchester City heeft geen overschot tegen West Brom

Manchester City heeft zaterdag op de 33e speeldag in de Premier League nipt met 2-1 gewonnen van middenmoter West Bromwich Albion. De Citizens kwamen in het eigen Etihad Stadium al na zes minuten op achterstand na een treffer van Stéphane Sessegnon, bijna een kwartier later lukte Sergio Agüero van op de stip de gelijkmaker, het 130e doelpunt voor Kun Agüero in zijn 200e wedstrijd voor City, tevens zijn achttiende treffer van het seizoen in de Premier League. Indrukwekkende statistieken voor de Argentijnse aanvaller, maar op de 2-1 was het toch wachten tot na de pauze, na de inbreng van Kevin De Bruyne. De Rode Duivel, woensdag nog uitblinker in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League op het veld van Paris Saint-Germain, is nog maar pas terug uit blessure en startte zaterdag uit voorzorg op de bank. KDB mocht op het uur invallen van coach Manuel Pellegrini en zette zes minuten later de wederoptredende Samir Nasri met een preassist op weg naar de 2-1, meteen ook de eindstand in Manchester. Vincent Kompany werkt momenteel nog aan zijn terugkeer en zat dus nog niet in de selectie bij City.

In de stand blijven de Citizens met 57 punten op de vierde plaats en dus op koers voor Champions League-voetbal. City nadert tot op twee punten van de derde plaats van Arsenal, dat niet verder geraakte dan 3-3 in de Londense derby tegen West Ham.