25-jarige bestuurder verdacht van zware overval

door
Belga
Leestijd 1 min.

De bestuurder die in de nacht van vrijdag op zaterdag is opgepakt na een wilde achtervolging in de Antwerpse binnenstad, komt in aanmerking als verdachte voor een zware overval. Dat meldt de lokale politie Antwerpen zaterdag. Een verdachte die uit de wagen zou zijn gesprongen, wordt nog opgespoord. De Antwerpse politie had de afgelopen nacht de grootste moeite om een verdacht voertuig tot stoppen te brengen, dat eerder door camera-operatoren werd opgemerkt. Verschillende ploegen achtervolgden het voertuig tussen de Balansstraat en de Haantjeslei. Er waren drie klemrijdpogingen nodig. Uiteindelijk was het voertuig van de verdachte zo zwaar beschadigd dat het niet meer verder kon rijden.

Tijdens de rit loste de politie meerdere schoten, toen de bestuurder op de politie wou inrijden. Een agent raakte bij een aanrijding in de Abdijstraat gewond en is drie dagen werkonbekwaam. Een van de politievoertuigen raakte zwaar beschadigd.

De verdachte die werd gearresteerd, is volgens de politie een man van 25 jaar, die in aanmerking komt als verdachte van een zware overval. Hij raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.

bron: Belga